Trafficker Digital es refereix a tots els professionals responsables del desenvolupament i la implementació de campanyes publicitàries a Internet. No importa el mitjà que s’utilitzi, ja poden ser webs de comunicació o portals de qualsevol tipus, tot depèn d’ells per a una correcta gestió i implementació d’aquestes tendències publicitàries.
Tots els que es fan dir traffickers tenen coneixements especialitzats en el sector i són responsables de planificar, implementar, controlar, optimitzar i, per descomptat, analitzar els resultats de les iniciatives publicitàries dutes a terme en l’entorn digital. Donada la varietat i la gran quantitat de possibilitats a Internet avui en dia, ja són una figura totalment necessària en qualsevol equip modern de màrqueting digital.
Per funcionar amb les campanyes en línia, han de tenir nocions d’edició fotogràfica, una base de programació web, cert coneixement sobre els fulls de càlcul, així com d’una varietat d’eines relacionades amb l’edició i el treball amb HTML. Finalment, haurien de tenir un coneixement més que suficient sobre formats publicitaris, tipus de pagaments, etc. Dit d’una altra manera, els Trafficker Digital han de ser professionals multidisciplinaris que disposin de certes bases en diferents disciplines.
Actualment és rar trobar agències de màrqueting digital que no tinguin un Trafficker Digital en el seu equip. Encara que sembli un paper massa especialitzat, és una part essencial de qualsevol iniciativa publicitària que es dugui a terme a Internet, especialment si es tracta d’aconseguir un rendiment adequat i assolir uns objectius preestablerts.
Per a què serveix un Trafficker Digital?
Un Trafficker Digital serveix perquè les campanyes publicitàries realitzades a través d’Internet assoleixin els objectius que s’espera obtenir d’ells. És una figura en la qual la responsabilitat total recau en aquest nivell. S’encarrega de desenvolupar les iniciatives perquè puguin transmetre el missatge desitjat, assegurant també que els productes i serveis a promocionar realment penetrin en els espectadors.
No només això, també és el responsable de realitzar les modificacions necessàries i de tractar amb plataformes com Google Ads per garantir la màxima visibilitat al menor cost possible. Ajusta tot el possible per aprofitar al màxim els anuncis i, sobretot, que aquests, a més de captar l’atenció, es tradueixin en conversions.
En altres paraules, és la persona responsable de controlar i administrar el trànsit de pagaments d’una pàgina web i el seu objectiu principal és comunicar la proposta de valor d’una marca donant a conèixer els seus productes i / o serveis.
Quines són les seves funcions?
Comprendre el que fa un Trafficker Digital és essencial per a comprendre aquesta nova professió digital. A continuació us presentem aquelles funcions imprescindibles directament relacionades amb aquesta posició:
1) Auditoria del compte publicitari:
Abans de dur a terme qualsevol tipus d’estratègia (suposant que el model de negoci sigui clar), s’ha de realitzar una auditoria completa. Per exemple: en el cas d’una auditoria de xarxes socials, no només s’hauran d’analitzar les accions que s’hagin dut a terme en el projecte, sinó també les de la competència.
➡ Auditoría interna
El primer pas quan es treballa com Trafficker Digital amb un nou client és auditar el seu compte publicitari. L’objectiu és trobar quines campanyes publicitàries han estat més rendibles i, sobretot, quines han estat les menys rendibles i per què.
➡ Auditoria externa
En l’auditoria externa s’analitzen els anuncis que realitza la competència. Hi ha diferents formes d’espiar els anuncis de la competència, tant en xarxes socials com a Google Ads.
Les coses que es poden analitzar en aquest cas són:
- Embut de vendes.
- Tipus d’anuncis (creativitats i copy).
- Tipus de segmentació.
- Paraules clau que activen anuncis (Google Ads).
Aquests passos a seguir se solen passar per alt però són essencials per a aquesta posició.
2) Planificació d’estratègies publicitàries
Una de les coses que fa possible diferenciar a un Trafficker Digital expert d’un principiant és l’estratègia.
Per exemple, depenent del preu del producte i / o servei que vulguem vendre a Facebook, s’haurà de definir un embut de vendes. Així, per a productes de compra per impuls (<50 €) es podrien posar anuncis de compra directa, però per a productes d’un preu més elevat, s’hauria de crear un embut per aconseguir el lead des d’un inici i anar movent aquest trànsit al llarg del funnel.
En aquesta part, serà fonamental determinar quant invertir perquè les campanyes siguin rendibles. Després de tot, la publicitat és un joc de nombres i és essencial poder calcular quin serà el retorn esperat de la inversió.
3) Creació de campanyes
Lògicament, la funció principal de Trafficker Digital serà la creació de campanyes publicitàries. Cada plataforma té les seves peculiaritats, de manera que haurà de saber quin tipus d’objectius són els més apropiats segons el tipus de campanya que es dugui a terme.
Haurà d’aprendre a segmentar per trobar l’audiència adequada i també serà responsable de fer les creativitats i el copy corresponent dels anuncis.
4) Anàlisi de campanya
La part analítica i de mesura és essencial a l’hora de crear qualsevol tipus de campanya.
Per ser un Trafficker s’han de comptar amb alguns coneixements d’anàlisi web i tenir bastant clares les mètriques importants (KPIs) segons el tipus i els objectius de cada campanya. Un trafficker treballa amb diferents mètriques i KPIs, de manera que conèixer-les és essencial per saber què funciona millor o pitjor.
5) Optimització
Una altra de les coses que diferencia un administrador de trànsit principiant d’un amb més experiència és la part d’optimització. En analitzar el rendiment de les campanyes, hi haurà diferents elements que haurien de modificar-se.
¿Canvis en campanyes, en ubicacions, segmentacions, creativitats, pressupost?
Segons l’anàlisi, haurem de optimitzar certs elements, així com augmentar o disminuir el pressupost.
6) Fer informes
Finalment, s’han de realitzar informes que reflecteixin l’anàlisi de les campanyes.
S’haurien realitzar a dos nivells:
➡A nivell intern (mesurament): Anàlisi de les campanyes a nivell individual per treure conclusions.
➡A nivell extern (clients): Presentació dels resultats de les campanyes als clients.
S’ha de tenir clar que a un client generalment no li interessarà que CTR hagin tingut les seves campanyes o quins han estat els anuncis de més qualitat, el que realment li importarà és si s’han assolit els objectius de conversió o no.
A RoninEstudi comptem amb grans professionals multidisciplinaris especialitzats en el màrqueting digital i en tot tipus d’estratègies destinades a augmentar tant la visibilitat com el reconeixement de marca de les empreses. Per a qualsevol consulta, no dubtis en posar-te en contacte amb nosaltres, t’atendrem encantats sense cap compromís.