El màrqueting digital a clíniques de cirurgia estètica és molt competitiu Per què? Perquè tothom ho fa.
Canvi en el perfil del consumidor de cirurgia estètica, la manera d’informar-se de les persones ha canviat a causa de la irrupció del món digital: les persones ja no van a la clínica, sinó que indaguen en internet a la recerca de respostes, abans de triar una determinada clínica o centre estètic per realitzar-se una intervenció, buscaran en diversos blocs, webs d’estètica i bellesa, consultaran testimonis d’altres pacients i opinions.
Ens trobem davant d’un consumidor informat, que al llarg dels anys ha après a utilitzar els canals digitals per discernir la informació veraç de la que no ho és, i veu centenars d’anuncis al dia. Per tant, aconseguir captar l’atenció d’aquest tipus d’usuari no és tasca fàcil: només és possible si aconseguim una bona visibilitat en línia i li oferim una proposta de valor interessant.
Com atraure nous pacients en clíniques de cirurgia estètica?
L’única constant en el competitiu món de la cirurgia estètica és el canvi.
1. Definir al client ideal de la clínica
El client ideal o buyer persona és l’arquetip ideal de client per a un negoci concret.
El necessari definir com és exactament el client ideal per tenir èxit a l’hora de dirigir els nostres esforços de màrqueting. Quin és el seu sexe, estatus social, motivacions i preocupacions, ús de canals en línia, etc.
Un cop definit, podem enfocar de manera molt més precisa la nostra estratègia global de màrqueting digital per a clíniques de cirurgia estètica.
2. Disseny web que converteixi usuaris en clients potencials
Aquest punt és la base de l’estratègia: si la teva clínica de cirurgia estètica no compta amb la web adequada, és molt probable que perdis moltes oportunitats de negoci.
Com ja hem dit, l’usuari d’Internet actual té molt poca paciència, i si accedeix al web de la teva clínica i no troba ràpidament el formulari de contacte, sortirà immediatament i acudir a la competència.
De la mateixa manera, si el teu web no està optimitzada per a dispositius mòbils i l’usuari entre des del seu smartphone (el 70% ho fa en l’actualitat, i va en augment), va trobar-se amb una lletra minúscula i impossible de llegir, botons que no funcionen o no es visualitzen, etc.
La teva web necessita ser clara i senzilla, amb un disseny visual atractiu, i una estructura que ajudi a trobar els procediments que busca l’usuari.
En definitiva, el web de la teva clínica estètica hauria de ser capaç (a mig-llarg termini) d’atraure trànsit, i convertir els usuaris en prospectes de venda (leads).
Per a això necessites implementar una estratègia SEO. Segueix llegint!
3. Atraure més clients amb una estratègia SEO
L’estratègia SEO consisteix a treballar el posicionament orgànic de la teva clínica en el motor de recerques de Google (¿no saps què és el SEO?) Per aconseguir que les teves pàgines arribin a les primeres posicions de manera natural.
D’aquesta manera, si un usuari interessat en sotmetre a una mamoplàstia introdueix “operació augment de pit” a Google, és molt probable que cliqueu en un dels tres primers resultats de la primera pàgina i ignori tots els altres, per a això, has de realitzar un keyword research amb aquelles paraules clau que utilitza el teu públic objectiu. No només has d’incloure aquelles que el teu client ideal utilitzaria per trobar procediments específics, sinó incloure també aquelles relacionades que l’usuari utilitza quan ni tan sols sap que vol sotmetre a una intervenció estètica.
Per exemple, una persona infeliç amb la mida o forma del seu nas podria buscar “nas massa gran” a Google. Si el teu web compta amb un contingut amb aquesta paraula clau com a protagonista, l’usuari entra i s’adona que hauria de sotmetre a una rinoplàstia, i omple un formulari de contacte, pot ser que hagis aconseguit un nou client.
Un cop fet el keyword research, és necessari crear una estratègia de continguts tant per a les pàgines com per al blog, i dur-la a terme.
És important assenyalar que els resultats del SEO són a mig-llarg termini, però es tracta d’una font de trànsit d’alt valor, gratuït i de creixement constant.
4. Impactar a potencials clients amb anuncis que converteixin
També és possible aconseguir potencials clients a través de campanyes de Ads, tant a Google com en xarxes socials.
Per aconseguir-ho és imprescindible un domini considerable de les plataformes d’anuncis de cada xarxa social per aconseguir un rendiment de campanyes òptim i una diferenciació clara de la competència, amb un disseny atractiu i una crida a l’acció ben plantejada, es tracta d’un molt bon canal per aconseguir nous leads.
5. Tenir fitxa a Google My Business
L’apartat per a empreses de Google MyBusiness és aquest snippet que apareix a la dreta, a la pàgina de resultats de Google.
Has d’assegurar que el teu clínica estètica compta amb una fitxa actualitzada amb el màxim de dades possible, com a descripció, horari d’obertura i tancament, telèfon i localització. A més, és aquí on els teus clients publiquen les seves opinions de la teva clínica.
Per tant, és important ser actius en la gestió d’aquest apartat.
Conclusió: casos d’èxit de Monster Digital, el soci SEO de Roninestudi
El Centre Clínic Mir-Mir és un centre de referència en cirurgia plàstica i estètica a Barcelona, amb més de trenta anys de trajectòria. Amb la implementació de l’estratègia de màrqueting digital per a clíniques de Monster Digital, i en menys d’un any, ha aconseguit augmentar considerablement el volum de trànsit i prospectes de venda de qualitat.
Si tens una clínica d’estètica i creus que la teva estratègia digital necessita una empenta, nosaltres podem ajudar-te.