Hola? Hi ha algú aquí? – va dir qualsevol persona amb una pàgina de negoci a Facebook el 2019.
No és cap secret que l’abast orgànic de les publicacions en xarxes socials ha estat caient durant els últims anys a causa dels canvis d’algoritme. El que abans veien tots els teus seguidors, ara només és visualitzat per menys de la meitat.
Per aquest motiu, la millor manera d’aconseguir arribar als teus potencials clients a través de xarxes socials són els social ads.
Aquests són 5 passos per crear campanyes de xarxes socials que realment funcionin:
1. Comença amb un objectiu clar
Si encara no tens clar què vols aconseguir amb la teva campanya, ara és el moment de definir-lo. Vols que l’usuari realitzi una compra a un e commerce? O potser vols donar a conèixer una marca de recent creació?
Segons el teu propòsit final, hauràs de triar un objectiu de campanya o un altre segons la seva fase en el funnel de conversió (Awareness, Consideration, Conversion).
Un cop hagis decidit la teva meta, podràs establir els KPI ‘s que t’ajudaran a mesurar amb exactitud quin ha estat el retorn real de les teves accions en paid social.
2. Crea una landing page específica per a la teva campanya
Una landing page o pàgina d’aterratge és una pàgina específicament dissenyada per seduir a l’usuari i que es converteixi en lead. És a dir, nosaltres hem d’oferir alguna cosa prou valuós com perquè ens deixi les seves dades, com el seu nom, telèfon i e-mail.
En el cas de les campanyes en xarxes socials, una landing page optimitzada i que compleixi les expectatives de l’usuari és un element imprescindible per aconseguir resultats exitosos.
El motiu? Imagina que estàs navegant per Instagram i li dones clic a un anunci per participar en un concurs. Llavors aterres a la home d’una pàgina del Cretaci, amb un text minúscul i sense Call To Action. Què creus que faràs? Doncs sortir immediatament i donar-li un disgust al campaign manager de torn.
Si vols que els teus campanyes tinguin èxit, dissenya una landing page atractiva, amb un copy breu i concís i un CTA més clar que el agua.3. Utilitza adequadament els formats de contingut disponibles per al teu anunci
Els teus anuncis han d’entrar pels ulls, comptar amb imatges desitjables per al públic objectiu al qual t’estàs dirigint.
A més, cada plataforma publicitària compta amb ubicacions diferents per a col·locar els anuncis, i el teu contingut visual ha de ser perfectament adaptable a totes aquelles que triïs.
No és el mateix el format d’un Stories d’Instagram, en què preval el contingut en vertical que ocupi tota la pantalla d’un dispositiu mòbil, que un anunci al lateral de Facebook.
Cuida al màxim el format pensant com va ser visualitzat el teu anunci i en quina part de la plataforma.
3. Segmenta les teves campanyes en xarxes socials
Facebook ho sap tot de nosaltres. Coneix la nostra edat, treball, el nom de la nostra mascota i els nostres gustos més estranys.
Gràcies a l’immens volum d’informació que emmagatzema, podem segmentar les nostres campanyes de social mitjana amb una gran precisió. Perquè, ¿per què voldries invertir diners en mostrar-li el teu anunci a persones que no estan interessades en la teva oferta?
Optimitzar els teus campanyes aprofitant al màxim les opcions de segmentació que ofereix la plataforma de Facebook Ads, per exemple, és gairebé un sinònim d’èxit.
Pots començar amb la segmentació de les teves conjunts d’anuncis basant-se ubicació, llengua, rang d’edat i dades demogràfiques.
Així i tot, el realment interessant es troba en les audiències personalitzades, que es basen en el tràfic de la teva web i en llistes de contactes actuals per trobar usuaris similars amb un alt potencial d’interès en els teus anuncis.
5. Monitoritza els resultats de les teves campanyes
Crear campanyes d’anuncis en xarxes socials no és com fer-se uns fideus instantanis: cal estar a sobre constantment per assegurar-nos que estem aconseguint resultats òptims.
I com mesurar amb exactitud l’impacte d’una campanya de social ads? Doncs mitjançant l’ús de l’píxel de seguiment de Facebook Ads i el tracker de conversions de Google Analytics.
En cas contrari, si l’usuari està realitzant accions dins del nostre lloc web, no tindrem constància de cap actuació realitzada per ell.
Així que ja saps: revisa els resultats de manera periòdica i implementa millores per optimitzar el rendiment de les teves campanyes.